Kienhuishoving.nl

Bouwen in teamverband en nieuwe contractvormen

Deze module is onderdeel van de Masterclass Contracteren in de Bouw

Veel bouwprojecten worden tegenwoordig niet meer ingericht conform het traditionele model van één opdrachtgever en één (hoofd)aannemer. Bouwen in teamverband biedt over het algemeen voordelen, maar vereist wel dat binnen het team juiste afspraken worden gemaakt én vastgelegd. Bovendien bestaat er inmiddels een veelvoud aan samenwerkingsvormen, ieder met zijn eigen kansen en risico’s. Hoe kiest u de juiste samenwerkingsvorm voor een nieuw project?

Tijdens deze bijeenkomst gaan wij onder andere in op:

  • de voor- en nadelen van het werken in teamverband;
  • verschillende samenwerkingsverbanden zoals bij design & construct, het bouwteam en de alliantie;
  • nieuwe contractvormen voor de bouw (waaronder de NEC-4 contracten).

Aan het einde van de cursus kent u de voor- en nadelen van verschillende samenwerkingsvormen in de bouw, zodat u de juiste samenwerkingsvorm kunt kiezen voor uw project. Aannemers kunnen hun opdrachtgever in bepaalde situaties adviseren de samenwerking in een andere vorm te gieten. Uiteraard is er ook alle gelegenheid om eigen praktijkvoorbeelden in te brengen en daarover vragen te stellen.

Doelgroep
Opdrachtgevers, aannemers en andere bouwprofessionals die in hun praktijk te maken hebben met samenwerkingsvormen in de bouw en/of op zoek zijn naar (nieuwe) vormen van samenwerking.

Programma
De bijeenkomst duurt van 15.00 tot 17.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur) en wordt afgesloten met een borrel.

Locatie
KienhuisHoving, Pantheon 25 te Enschede


Sprekers
  • Marlies Knook
  • Robert de Vries