Kienhuishoving.nl

Beginselen van het contracteren in de bouw – volgeboekt

Deze module is onderdeel van de Masterclass Contracteren in de Bouw

Deze Masterclass is volgeboekt. Dat geldt voor alle drie modules. Voor meer informatie kun je mailen naar academy@kienhuishoving.nl.

Dagelijks worden er allerlei soorten bouwcontracten gesloten. Of het nu om een groot of klein bouwproject gaat, bij veel bouwcontracten worden onnodige risico’s genomen door een gebrek aan kennis van en/of aandacht voor de beginselen van het contracteren in de bouw. Denk hierbij aan het van toepassing verklaren van algemene voorwaarden, tegenstrijdigheden en onduidelijkheden in de overeenkomst en de verdeling van de risico’s. Veel van deze problemen zijn eenvoudig te voorkomen door de beginselen van het contracteren in de bouw te kennen en steeds voor ogen te houden.

Tijdens deze bijeenkomst staan deze beginselen dan ook centraal. We gaan onder andere in op de meest gebruikte contractvormen en algemene voorwaarden in de bouw (o.a. UAV 2012, AVA 2013, DNR), het gebruik en uitsluiten van algemene voorwaarden en het doorleggen van verplichtingen aan een onderaannemer (back-to-back contracteren).

Door middel van praktische tips bent u aan het einde van de bijeenkomst beter in staat zelf contracten op te stellen en te beoordelen. Uiteraard is er ook alle gelegenheid om eigen praktijkvoorbeelden in te brengen en daarover vragen te stellen.

Doelgroep
Opdrachtgevers, aannemers en andere bouwprofessionals die te maken hebben met het sluiten van contracten in de bouw.

Programma
De bijeenkomst duurt van 15.00 tot 17.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur) en wordt afgesloten met een borrel.

Locatie
KienhuisHoving, Pantheon 25 te Enschede.


Sprekers
  • Laurens Vermeulen
  • Robert de Vries