Kienhuishoving.nl

Actualiteiten rondom de VOF, CV en maatschap

Deze module is onderdeel van de Masterclass Actualiteiten Ondernemingsrecht

Je kent ze wel: maatschap, vennootschap onder firma en commanditaire vennootschap. Rechtsvormen die al eeuwen bestaan en hun sporen hebben verdiend. En toch nog steeds erg actueel, alhoewel de wetgeving wel eens een moderner jasje zou kunnen krijgen.

Een tijdje geleden heeft de wetgever het voorstel tot modernisering van deze rechtsvormen “in de ijskast” gezet. Opmerkelijk is dat de rechtspraak op haar beurt sindsdien geen kans voorbij laat gaan om nieuwe en soms spraakmakende uitspraken te doen.

Waar sta ik met mijn maatschap, VOF of CV anno 2016? Wat zijn mijn rechten en verplichtingen? Wanneer dreigt er persoonlijke aansprakelijkheid? Hoe zit het in geval van faillissement?

Tijdens deze module gaan wij in op deze en vele andere vragen rondom de personenvennootschappen. We doen dat op een interactieve manier en aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Spreker:
Matthijs van Rozen (notaris)
Arjen Westerdijk (advocaat)

Doelgroep:
Accountants, fiscalisten, bestuurders (CEO, CFO), bedrijfsjuristen, vennoten van een maatschap, VOF of CV

Datum:
12 april 2016

Programma:
De bijeenkomst duurt van 15.00 uur tot 17.00 uur (inloop vanaf 14.45 uur).

Locatie:
Enschede, KienhuisHoving, Pantheon 25

Het aantal plaatsen is beperkt. De aanmeldingen worden daarom op volgorde van binnenkomst gehonoreerd. Bij voldoende aanmeldingen vindt een extra sessie plaats.


Sprekers
  • Arjen Westerdijk
  • Matthijs van Rozen