Kienhuishoving.nl

Events
Contracteren: opmaat tot succesvolle softwareontwikkeling?!

Softwareontwikkeling

Of het nu gaat om het lanceren van een nieuwe cryptomunt, het bouwen van een serious game, het uitbreiden van een ‘standaard’ content management systeem of het ontwikkelen van maatwerkkoppelingen tussen een ERP en een CRM-pakket, softwareontwikkeling is voor velen aan de orde van de dag.

Vaak vinden ontwikkelaars en afnemers elkaar na een zorgvuldig selectietraject en gaat ontwikkeling geruisloos goed. Soms gaat het ook mis, getuige de interessante hits als je eens “mislukt IT project” of iets van vergelijkbare strekking googlet. In de praktijk zien wij die laatste categorie nogal eens voorbij komen. Meestal is het dan op meerdere fronten misgegaan en is dat het een resultaat van een cocktail van gebrekkige communicatie, slordig projectmanagement en onduidelijk gemaakte en bewaakte afspraken.

Onderwerpen

In deze cursus gaan we in op de vraag hoe je met behulp van heldere afspraken en het stipt monitoren daarvan veel voorkomende problemen kunt voorkomen, en waar nodig oplossen. Onder andere de volgende punten komen aan de orde:

  • Fasering van een ontwikkeltraject
  • Ontwikkelmethodiek: Agile of niet?
  • Standaard of maatwerkcontract? Arbit vs. Nederland ICT
  • Exit en continuïteit – begin bij het einde!
  • Ter beschikking stellen  via cloud, hosting, of on premise: anders nog iets?
  • Continuïteit en exit: van wie zijn die data nu eigenlijk?
  • (andere) Privacy-aspecten & AVG
  • Intellectuele Eigendomsrechten: wie betaalt bepaalt (niet)?

Het bovenstaande is slechts een greep uit de punten die van belang kunnen zijn, tijdens de cursus wordt natuurlijk ook rekening gehouden met “verzoeknummers”!

Spreker
Roeland de Bruin, advocaat Intellectuele Eigendom, ICT-recht & Privacy

Datum
Dinsdag 1 oktober 2019

Programma
De bijeenkomst duurt van 15.00 uur (ontvangst vanaf 14.45 uur) tot ongeveer 17.30 uur, met aansluitend een borrel. Uiteraard is er na afloop ook volop mogelijkheid om vragen te stellen en na te praten.

Locatie
De bijeenkomst vindt plaats in onze ontmoetingsplek in Utrecht, Euclideslaan 251. Er zijn een beperkt aantal parkeerplaatsen. Parkeren kan ook bij De Pyth, Pythagoraslaan 101 (tegen betaling).

Er zijn geen kosten verbonden aan deze middag. Het aantal plaatsen is beperkt. De aanmeldingen worden daarom op volgorde van binnenkomst gehonoreerd.